Samarbeid med Fretex

– Vi har ingen sperrer for å ansette noen – det spiller ingen rolle hvilken bakgrunn de har eller hva som er årsaken til at de står utenfor og ønsker å komme inn i arbeidslivet. Det har fått plass i visjonen vår at vi skal være en bedrift som gir mennesker muligheter, forklarer daglig leder Eric Sagen hos MøbelMeglerne as på Hvalstad mellom Oslo og Drammen. 

MøbelMeglerne er markedets største leverandør av alle typer pent brukte kontormøbler, som de kjøper og selger videre til små og store virksomheter. Gjenbruksfilosofien har fått fotfeste også på dette området. Det merkes i økende antall oppdrag for de 21 ansatte på Hvalstad og i Drammen, ikke minst når stadig flere kommunale foretak nå får krav om å vurdere gjenbruk også av kontorinnredninger de skal bytte ut eller kjøpe inn.

– For noen år siden begynte vi å samarbeide med Fretex Jobb og Oppfølging i Drammen. Vi kunne tilby arbeidstrening, med en ærlig intensjon om ansettelse på sikt for de riktige jobbsøkerne. Slik har vi allerede rekruttert nye medarbeidere til lager- og distribusjonsstillinger. Så vi er kjempefornøyde med dette samarbeidet.

Tidligere i år ansatte de også bedriftens markedsansvarlige på denne måten. Jobbsøkeren hadde fått vise hva han dugde til i en kort praksisperiode, og begge parter skjønte at dette ville bli gull.

– Å få se ham i praksis over litt tid var avgjørende. Ikke bare med hensyn til det faglige, men like mye om han som person ville passe sammen med oss og omvendt. I dag er jeg overbevist om at vi aldri ville fått en like god medarbeider om vi skulle gått den vanlige veien med utlysing, søknadsvurdering og intervjuer, fastslår Eric Sagen.

Se også: facebook.com/jobbogsann

20.06.2019. Tekst og foto: Lars Hveem, lars.hveem@fretex.no