Folk fra Fretex

– Alt begynte med en akutt ryggprolaps. Plutselig en morgen var jeg delvis lam og kunne ikke gå. Det tok ett år å behandle. Jeg rakk så vidt å bli noenlunde bra og komme tilbake i jobb, før den manglende balansen gjorde at jeg falt i en trapp og knakk lårbenet. Så gikk det nok ett år med krevende behandling. Etter en kort periode i arbeid måtte selskapet nedbemanne, og jeg var en av dem som måtte gå, forteller Anders, som da hadde en lang karriere fra bibliotek- og kommunikasjonsavdelinger i store nasjonale og internasjonale virksomheter bak seg.
– Tro meg – etter tre slike trøkker var jeg langt nede. Jeg hadde ikke mye tro på meg selv, eller at det skulle være bruk for meg noe sted, sier han ærlig. 
For Anders begyn
te veien tilbake via Nav-tiltak hos Fretex Jobb og Oppfølging i Drammen. Der startet han med arbeidstrening i kundesenteret, fikk én praksisperiode i et bryggeri og én i en bokhandel, før jobbkonsulenten hos Fretex foreslo at han kunne bli med til et møte hos Møbel Meglerne AS på Hvalstad utenfor Oslo. 
– Til å begynne med forsto jeg ikke hva jeg skulle hos Fretex å gjøre. Nå føler jeg meg privilegert som har fått hjelp av så flotte folk som har hjulpet meg underveis. De var tålmodige og ga meg tid til å bygge meg opp. De trodde på mulighetene mine og hjalp meg til å se at jeg kunne få det til. Slik fikk de meg til å begynne å tro på meg selv igjen.- Likevel var jeg litt skeptisk til møtet hos MøbelMeglerne. Men jeg ble imponert – alt her var inspirerende. Jeg fikk prøve meg, og før jeg visste ordet av det, så var jeg ansatt, sier Anders smilende.
– Markedsarbeidet med salg av brukte kontormøbler er midt i blinken for meg. Jeg har blant annet ansvar for nettsidene, der jeg utarbeider presentasjoner av produktene, lager annonser, også for trykte media, og bidrar gjerne med å klargjøre og flytte møbler når det trengs. Å få en jobb som jeg liker så godt og en så flott sjef og gode kollegaer – jeg trodde ikke på at det skulle være mulig. 
– Det eneste jeg er litt redd for, er at jeg kan komme på jobb en morgen og oppdage at noen har solgt kontorpulten og stolen min, sier Anders og ler.

Se også: facebook.com/jobbogsann

24.06.2019. Tekst og foto: Lars Hveem, lars.hveem@fretex.no