Bærekraft hos MøbelMeglerne

MøbelMeglerne er en av Askers 30 bedrifter som er trukket frem av Asker kommune som en aktiv forkjemper for bærekraft (se vedlagt reportasje avisen Asker kommune har sendt til alle husstander i Røyken, Hurum, og Asker). MøbelMeglerne er representert i Asker næringsråds utvalg for bærekraft.

Det kastes alfor mye flotte kontormøbler slår Eric Sagen fast. Han er daglig leder i MøbelMeglerne, og overbevist om at det er en holdningsendring på gang.
– Jeg var skyldig selv også, medgir han.
– Før jeg begynte å jobbe her tenkte jeg gjerne at gjenbruk var det samme som B-vare eller søppel, men ikke nå lenger.
MøbelMeglerne kjøper opp kontormøbler når bedrifter går konkurs, nedbemanner eller flytter. Så tar de møblene med seg til sitt 4500 kvadratmeter store lager for vask og rens. En teknisk service og et nytt trekk om kunden ønsker, før de blir solgt ut til nye bedrifter som «nesten nye kontormøbler».
– For hver kontorstol vi selger, produseres det ingen ny, forklarer Sagen.
_ Vi ønsker å motarbeide bruk-og-kast-samfunnet. Det er klart at det gjør en forskjell når både små og store bedrifter, så vel som offentlige instanser, tar del i denne typen sirkulær omsetning. Og så er det jo en bonus at både de vi kjøper møblene av, og de vi selger til blir sittende igjen med en følelse av at de har bidratt positivt.

Næringslivsavis for Asker, Røyken og Huru kommuner og næringsråd – januar 2019